Terug naar Het laatste nieuws

Brouwhotel Parkzicht ondernemer van het jaar

Gepubliceerd op:
Brouwhotel Parkzicht ondernemer van het jaar

Vrijdagmiddag is tijdens de 29e Eindejaarsbijeenkomst van de Veendammer Ondernemers Compagnie (VOC) en de gemeente Veendam Brouwhotel Parkzicht gekozen als ondernemer van het jaar.

De bijeenkomst in Cultuurcentrum vanBeresteyn werd gepresenteerd door Erwin de Vries die uiteraard ook de muzikale omlijsting voor zijn rekening nam. Thema-spreker Karolina Rijska gaf een presentatie over duurzame energie en energie transitie. Erwin de Vries ging in gesprek met wethouder EZ Henk Jan Schmaal en Frank Omta (voorzitter VOC)die werden geïnterviewd. De bijeenkomst werd afgesloten met een netwerkborrel. Kortom, een boeiende en inspirerende middag.

In 1931 opende Albert Harm Weij, overgrootvader van de huidige eigenaar Appie Weij, aan de Winkler Prinsstraat in Veendam Hotel Parkzicht. De jaren daarvoor was hij uitbater van een café aan het Beneden Westerdiep. Hotel Parkzicht bestond toen uit 5 kamers, café en bovenzaal. Niet lang hierna werd de grote zaal aangebouwd. Niet alleen voor feesten, partijen en bijeenkomsten maar ook voor binnensporten. Sportzalen waren er in die jaren nog niet.

In de 60-70tiger jaren waren er in deze zaal diverse optredens van bekende Nederlandse topbands zoals Golden Earring, Cuby & the Blizzerds, the Rodys etc.
Eind jaren zeventig werd het aantal kamers verhoogd naar 11 en eind van de tachtiger jaren werden er 21 kamer met een zaal bij gebouwd. In 1992 werden de laatste hotelkamers bijgebouwd en kwam het totaal op vijftig. In 2006 is er een nieuw restaurant bij gebouwd en is de oude omgebouwd tot een grand-café. Vanaf dat moment was er meer focus op totaalaanbod voor het slapen, eten en drinken.

Na een verbouwing van het restaurant en de bouw van de brouwerij in 2018 brouwt Hotel Parkzicht hun eigen bieren in de unieke glazen brouwketels. Vanaf dat moment heet het dan ook Brouwhotel Parkzicht. Om het eigen gebrouwen bier te kunnen verkopen is sinds eind november Slijterij d’r Bij geopend. Deze slijterij verkoopt naast eigen Bogdike bieren verschillende soorten streekbieren en speciaalbieren, wijnen en distillaten.

Vacatures

Vacatures
 Leuke collega's gezocht!!
 

The Iconic Dinnershow

 The Iconic Dinnershow
Een geheel nieuwe show in het vijfde seizoen van The Iconic Dinnershow