Theatercollege Leve de Langeleegte!

Terug naar het overzicht

03 mei 2024 - 19:00 tot 23:30

Info:

Theatercollege; Leve de Langeleegte!

Theatercollege; Leve de Langeleegte!

Een affiche waar elke voetballiefhebber zijn vingers bij aflikt: het theatercollege ‘Leve de Langeleegte’ op vrijdag 3 mei aanstaande. Hoewel in 2013 het doek viel voor SC Veendam blijft de voormalig profclub in de harten van velen voortleven. Daarom heeft presentator en schrijver Eddy van der Ley het initiatief genomen voor een bijzondere avond in Brouwhotel Parkzicht in Veendam.

 

Nostalgische reis met clubiconen

Van der Ley neemt de aanwezigen mee op een nostalgische reis door de historie van de club en cultstadion De Langeleegte. Hij ontvangt clubiconen als Jan Blijham, Henk de Haan, Jan Korte, Marnix Kolder, Angelo Cijntje en Gerard Wiekens.

 

Bovendien spreekt een aantal bekende voetbal persoonlijkheden, waaronder oud-speler Johan Derksen, via een beeldscherm over hun passie voor SC Veendam. Ook Klaas Fleurke, schrijver van het tweeluik ‘De Langeleegte huilt; waar het eens weer zal lachen’, zal aanwezig zijn.

 

Hoofdsponsor van de avond is familiebedrijf Oldenburger|Fritom met hoofdvestiging in Veendam. Deze innovatief en internationaal logistiek dienstverlener werd in 1917 opgericht en heeft sindsdien een diepgewortelde verbintenis met Veendam en omstreken.

 

Theaterproducties Eddy van der Ley

Initiatiefnemer Eddy van der Ley bedenkt en presenteert diverse theatercolleges in heel Nederland. Een voorbeeld hiervan is zijn theatercollege met voetballegendes Wim Kieft en Willem van Hanegem. Daarnaast heeft hij succesvolle theatervoorstellingen gemaakt over het WK van 1974 en het EK van 1988.

 

Over het theatercollege in Veendam zegt hij: “Het verlangen naar een ‘ouderwets avondje Veendam’ wordt breed gedragen. Om een beetje tegemoet te komen aan de hunkering om herinneringen op te halen heb ik dit initiatief genomen.”

 

Vrijdag 3 mei 2024 | 20.00 uur | Brouwhotel Parkzicht Veendam

Ook bij deze onvergetelijke avond in Brouwhotel Parkzicht te Veendam aanwezig zijn? Dat kan! Kaartjes kosten € 17,50 p.p. en zijn online te koop via https://captainticket.nl/t/brouwhotel-parkzicht.

 

De avond begint om 20.00 uur en zal tot ongeveer 23.30 uur duren. De zaal is open om 19.00 uur.

Kaarten:

Online kaarten bestellen

Entree:

17,50 p.p.

Foto's